Снимка БулфотоПрез тази година се очаква средната месечна температура през февруари у

...
Снимка БулфотоПрез тази година се очаква средната месечна температура през февруари у
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква през февруари

Снимка Булфото

През тази година се чака междинната месечна температура през февруари у нас да бъде към и над нормата.

В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 13 и минус 8 градуса, а най-високите температури ще са сред 14 и 19 градуса. Това заяви за Българска телеграфна агенция синоптикът Марияна Попова от бранша " Метеорологични прогнози " в Националния институт по метеорология и хидрология, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя предвижда, че месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата.

Средната месечна температура за февруари в Северна България и по високите полета у нас е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието - сред 2 и 5 градуса, а в планините - сред минус 8 и минус 3 градуса.

Средната месечна сума на преваляванията в равнините е сред 30 и 50 литра на квадратен метър, в планините - сред 40 и 70 литра на квадратен метър, а за Рило-Родопския масив и Странджа е от 60 до 100 литра на квадратен метър.

В началото на февруари ще бъде много по-топло от нормалното, изключително през първите дни в Източна България, където ще духа сдържан югозападен вятър. Вероятността за превалявания доникъде на десетдневието ще е дребна. През втората половина от интервала ще има превалявания, в равнинната част от страната най-вече от дъжд, в планините - от сняг. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от междинните за месеца.

През второто и третото десетдневие на февруари температурите ще се намалят още и ще се двоумят към междинните за месеца. Динамиката на атмосферата ще се резервира и времето ще бъде изменчиво, с чести валежи. В равнинната част от страната ще има и дъжд, и сняг, само че вероятността за трайна снежна завивка е дребна, предвижда Марияна Попова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР